Za člane

Vabilo na delavnico

V A B I L O  NA DELAVNICO 

Združenje SICOS organizira delavnico z naslovoma:

Stara kripa ali žlahten starodobnik – Starodobna cestna vozila, predavatelj mag. Janko Uratnik

                                                         in 

Vpliv pnevmatik na varno vožnjo in vzroki za poškodbe, predavatelj mag. Tihomir Kacjan

Delavnica bo v sredo 24.10.2018, od 16:15  do 19,00 ure v predavalnici II /4 na Fakulteti za strojništvo, Aškerčeva 6, 1000 Ljubljana (parkiranje možno na dvorišču, vhod iz Rimske ceste, pozvoniti na zvonec na rampi in vratar odpre rampo).

Kratka vsebina :

1. predavanje: Zadnjih nekaj let na cestah ali na različnih prireditvah vse bolj pogosto srečujemo starodobna vozila. Zanimanje zanje, pa naj gre za ljubezen do stare tehnike, za domotožje po starih časih naše mladosti, za druženje sorodnih duš ali pa želje po dobrem investiranju, še raste. Namen predavanja je opredeliti kaj je starodobno cestno vozilo, kako jih strokovno ovrednotimo, kako jih pravilno identificiramo, kako ocenjujemo njegovo vrednost in prikazati nekaj primerov pri obravnavi starodobnikov.

2. predavanje: Osnove označevanja tovornih in osebnih pnevmatik (dimenzije),pomen indeksov nosilnosti in hitrosti, označevanje pnevmatik po evropski nalepki ( kotalni upor, oprijem na mokripodlagi, hrup), vpliv tlaka v pnevmatiki na porabo goriva in obrabo, najpogostejše poškodbepnevmatik ter vzroki za njihov nastanek. Po obeh predavanjih bo čas namenjen za razpravo in vprašanja.Predavanje je namenjeno sodnim izvedencem in cenilcem, zavarovalničarjem, pooblaščencem za preverjanje skladnosti vozil, ljubiteljem motorizacije, ter drugim ljubiteljem starodobne tehnike, ki sena tak ali drugačen način srečujejo s starodobniki, ter vsem, ki si želijo obogatiti znanje opnevmatikah.

Cena udeležbe na delavnici : 30,00 € za člane SICOS, ostali 50,00 €. Vsak udeleženec prejme pisnopotrdilo o prisotnosti na delavnici.

Za občanke in občane se dodatna pojasnila izvede 30 minut pred uradnim predavanjem in je brez kotizacije.

Prijave sprejema ga. Polona Lavš, gsm 041 829 214 ali po elektronski pošti : sicos@siol.net.

Ljubljana, 09.10.2018 Predsednik SICOS: prof. dr. Vincenc Butala

Zadnja obvestila

Članarina

Spoštovani člani Združenja SICOS, Upravni odbor je sprejel odločitev, da članarina za leto 2024 znaša 100,00 EUR.Prosimo, da članarino plačate do 31.3.2024, s čimer boste